Verhalen schrijven geeft mij de mogelijkheid om anderen te geven waar ik zelf zo van geniet.
Even wegkruipen in een ander persoon of verdwalen in een andere wereld.

Ik nodig je graag uit om mee te komen naar het koude Callanië, waar magiërs de wereld hadden kunnen redden als ze niet honderden jaren geleden waren weggevaagd. Loop door de troonzaal waar Sarali alles op alles zet met haar vioolspel. Beklim de heuvel waar de weefster droomkleden maakt voor haar dochters en zoek de sporen in het bos waar Kleine Wolf probeert te overleven.

Er zijn zoveel werelden. Waar voel jij je thuis?

Lees meer
Aan het schrijven in de stoel

Callanië


Welkom in Callanië, een noordelijk land dat zich al honderden jaren redt zonder magie. Alleen de artefacten zijn overgebleven uit de tijd dat de magiërs hier de macht hadden. Nu die artefacten zijn vernietigd, wordt het land kouder, de jacht spaarzamer en de oogst bedroevend.

Eerya weet het al, Bunt nog niet, maar beiden zullen een grote rol spelen in het lot van Callanië. Hun acties bepalen of magie terug kan komen in de wereld.

Er is nog maar één plek waar magie gevonden kan worden: de tunnels rondom de beruchte gevangenis de Diepte. Niemand is nog levend uit de tunnels gekomen, of ontsnapt uit de gevangenis.

EeryaBuntFlora & fauna

Eerya is een Bron, iemand die zich kan binden aan een magiër zodat deze tot veel sterkere magie kan komen. De wereld is veranderd in de bijna duizend jaar sinds Eerya hier voor het laatst rondliep. De taal is anders, de gebruiken zijn anders en er is niemand die haar kan helpen om haar Wicht te vinden.


Voor Eerya betekent dat ook dat ze vastzit in een albino lichaam dat bijna niets ziet en dat ze niet haar ware vorm kan aannemen. Het betekent ook dat ze niets waar kan maken van alles wat ze ooit geleerd heeft over haar nut en plaats in de wereld.

Bunt Garsten is klaar voor de wereld. Of de wereld klaar is voor zijn charme, zijn vindingrijkheid of zijn vermogen om alles te verliezen is daarmee nog niet gezegd.
Hij is op een missie voor zijn broer om het onmogelijke voor elkaar te krijgen: een magisch voorwerp uit de tunnels rond de Diepte te halen.
Bunts geliefde vindt het geen goed idee en Bunt heeft zelf ook zo zijn twijfels. Maar als het leven van zijn broer op het spel staat, kan hij toch niet weigeren?

Er lopen genoeg wonderlijke mensen rond in Callanië, die allemaal ongetwijfeld een interessant verhaal te vertellen hebben. Maar waarvoor je echt Callanië wilt bezoeken, dat zijn de wolhoorns en de tarelijnen.

De wolhoorn is het belangrijkste dier in Callanië. Niet alleen maakt men dankbaar gebruik van zijn dikke vacht, maar de Wolhoorn is een geliefd lastdier voor wie meer wil vervoeren dan hij of zij zelf dragen kan. Meestal zijn het vriendelijke dieren, maar ze hebben een wapen voor als ze zich bedreigd voelen. Wat ooit begon als een bescheiden gewei, is samengekronkeld en vormt nu een vervaarlijke hoorn op het voorhoofd van de wolhoorn

“Zeg Carlijn, hoe staat het eigenlijk met je boek?”
70%

Worldbuilding

75%

Tarelijnen temmen

14%

Eerste versie

Meer weten over Callanië?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nieuws


Verhalen


Contact

Heb je nog vragen? Wil je iets samen doen? Of gewoon even hoi zeggen? Leuk, kom maar op!

Over De behulpzame buur:

Mevrouw kruiten heeft een rustige dag voor de boeg, tot ze ziet wat er in het huis van de overburen plaatsvindt. Ze besluit haar overbuurvrouw te helpen zo goed als ze kan, ondanks haar hoge leeftijd en pijnlijke enkel.

Literair Café Venray

Over In Dromen Gevangen:

In het huis aan de voet van de heuvel woont de weefster. ‘s Nachts weeft zij kleden voor haar dochters die niets te maken hebben met mode of verkoop. Samen bewaken ze een groot geheim, tegen een hoge prijs. Vele levens komen op het spel te staan als ze die prijs niet meer kunnen betalen.

Phoenix Books

Gebruikte foto’s van Unsplash.com

Engin Akyurt  Monster Johanna Jordan  Viool Joshua Freake  Alleen

Clever Visuals  Veer Andy Holmes  Kerstlichtjes Sarandy Westfall  Herinneringen

Wil je op de hoogte blijven van mijn verhalen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ik stuur je ongeveer een keer in de maand een update.