Over Carlijn


Schrijven op mijn werkplek
Er was eens…

Ik was 3,5 jaar oud toen mijn zus Charlotte naar groep 3 ging en leerde lezen en schrijven. Wij speelden veel samen en dat werd al gauw heel vaak: Schooltje.

Met haar beste pedagogische kwaliteiten en met het zelfvertrouwen van een Grote Zus leerde Charlotte mij de eerste letters lezen en overschrijven. Ik leerde woordjes lezen, typen en schrijven. Mede door dit allereerste onderwijs kon ik vervroegd naar groep 3.
Wat ook gebeurde is dat ik al op driejarige leeftijd ontdekte hoeveel de wereld te bieden heeft als je kunt lezen. Ik las alles wat los en vast zat: boeken, handleidingen, ingrediëntenlijstjes, Donald Ducks, wegwijzers en reclamefolders.

Eigenlijk alles wat Lezensvatbaar was.

En ze wilder niets liever dan…

Zelf schrijven deed ik ook. Alleen… maakte ik meestal mijn verhaaltjes niet af.
Op de middelbare school kwam ik in een fantastische vriendengroep die me kennis liet maken met fantasyboeken en D&D. Ik verzon lange biografieën en verhalen rond mijn personages.
Uiteindelijk maakte ik zelfs mijn eigen wereld: Elotan. Ooit (als ik later groot ben) ga ik ook boeken schrijven die zich op Elotan afspelen.

Schrijven met een pot thee
Ze schreef nog lang en gelukkig

In 2019 vond ik dat ik toch wel al lang riep dat ik “voor mijn tachtigste een boek wilde schrijven”. Omdat de tijd altijd sneller gaat dan je denkt, besloot ik er maar eens aan te gaan beginnen. Met cursussen, oefeningen, prompts en boeken leer ik vanaf die tijd steeds betere verhalen te schrijven.
Aan de feedback van mijn schrijfgroep, schrijfmaatje en docenten heb ik nog het allermeest.
En de enthousiaste reacties van mijn lezers zijn natuurlijk de kers op de kroon en het neusje van de eenhoorn.


En verder…

Studie

Ik heb Cognitieve Kunstmatige Intelligentie gestudeerd, en daarna ook nog Creatieve Therapie in de richting Drama. Ik wil nog een coachopleiding gaan doen.

Werk

Het mooiste werk is mensenwerk. Ik werk met veel plezier als socio- en dramatherapeut in de psychiatrie.

Liefde

Met Joris deel ik mijn schrijfplek, voor hem is dat zijn tekenplek. Fun fact: hij heeft de banner van deze site gemaakt..

Katten

Wodan voelt vaak de behoefte om mij te helpen met schrijven, door op mijn laptop, toetsenbord of bureau rond te lopen. Loki is meer een bewonderaar op afstand. Bedankt, lieve hulpjes.

Knuffels

Als ik niet lees of schrijf, naai en haak ik graag lieve, zachte knuffels. Altijd fijn als (kraam)cadeautje of voor een leeg stukje boekenplank.

Lezen

Lezen, lezen, lezen. Ze kunnen niet dik genoeg zijn. Met audioboeken ben ik tegenwoordig ook erg blij. Als je wilt weten wat ik lees, kijk dan op Hebban.


Instagram


Over De behulpzame buur:

Mevrouw kruiten heeft een rustige dag voor de boeg, tot ze ziet wat er in het huis van de overburen plaatsvindt. Ze besluit haar overbuurvrouw te helpen zo goed als ze kan, ondanks haar hoge leeftijd en pijnlijke enkel.

Literair Café Venray

Over In Dromen Gevangen:

In het huis aan de voet van de heuvel woont de weefster. ‘s Nachts weeft zij kleden voor haar dochters die niets te maken hebben met mode of verkoop. Samen bewaken ze een groot geheim, tegen een hoge prijs. Vele levens komen op het spel te staan als ze die prijs niet meer kunnen betalen.

Phoenix Books

Gebruikte foto’s van Unsplash.com

Engin Akyurt  Monster Johanna Jordan  Viool Joshua Freake  Alleen

Clever Visuals  Veer Andy Holmes  Kerstlichtjes Sarandy Westfall  Herinneringen

Wil je op de hoogte blijven van mijn verhalen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ik stuur je ongeveer een keer in de maand een update.